welkom op Xiaomi mobile smartphone news


xiaomi mobiele telefoon nieuws. Xiaomi mobile smartphone news.


begin 2018 De nieuwe Xiaomi Mi 7 wordt vermoedelijk begin 2018 gelanceerd

6-4-2018 Xiaomi Mi7 release datum en prijs en specificatie geruchten (Engels)

Facebook wilde investeren in mobieltjesmaker Xiaomi

Facebook heeft overwogen om te investeren in de Chinese mobieltjesfabrikant Xiaomi, maar gesprekken tussen Mark Zuckerberg en Xiaomi CEO Lei Jun hebben niets opgeleverd, meldt Reuters.

Uiteindelijk had het Chinese bedrijf, sinds kort de derde smartphonefabrikant ter wereld, Facebook ook niet meer nodig voor de financiering van ruim 1,1 miljard dollar. Dat geld kwam onder meer van All Stars Investment uit Hong Kong en het investeringsfonds van Jack Ma, oprichter van Alibaba.

De gesprekken zouden hebben plaatsgevonden in oktober 2014, toen Zuckerberg China bezocht. Wellicht hadden die gesprekken een strategisch doel. Facebook wordt al sinds 2009 door China geblokkeerd. Een investering in het ‘Apple van China’ zouden de Chinese autoriteiten wellicht wat positiever gestemd hebben.

Lei Jun was daar echter niet gerust op en wilde ook zijn relatie met Google niet op het spel zetten, vertellen bronnen aan Reuters.

Half januari lanceert het Chinese bedrijf een nieuwe Android smartphone die zo dun is als de vleugels van een krekel, volgens geruchten. De smartphone krijgt een 5,7 inch scherm.
Xiaomi gaat er gelijk zo'n 15 miljoen van leveren.

Bron: Facebook wilde investeren in mobieltjesmaker Xiaomi


Chinese telefoons zijn in de afgelopen jaren razend populair geworden.
Xiaomi mobile is na Samsung en Apple het 3e grootste merk smartphones ter wereld.
In 2014 schijnt Xiaomi zelfs groter te zijn dan HTC en Huawei en LG:
30-10-2014: Xiaomi nummer 3 smartphonemaker ter wereld
22-12-2014: Xiaomi 45 miljard dollar waard
De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi haalt 1 miljard dollar op tegen een marktwaarde van 45 miljard. Dat meldt The Wall Street Journal zondag 21-12.

Xiaomi, geleid door miljardair Lei Jun, is de snelst groeiende smartphonefabrikant en een nachtmerrie voor Samsung omdat het toptoestellen maakt die stukken goedkoper zijn.

Het bedrijf, opgericht door voormalige werknemers van Microsoft en Google, lanceerde zijn eerste smartphone in augustus 2011, het afgelopen kwartaal verscheepte het bedrijf 18 miljoen smartphones.

Het bedrijf, ook wel de Apple van Azië genoemd, levert ook een eigen tablet MiPad, heeft een eigen cloud (MiCloud) en een set-top box (MiBox). De smartphones draaien op een eigen OS MIUI, afgeleid van Android.

De financieringsronde zou geleid zijn door All-Stars Investment en werd gesteund door het Russische DST Global en GIC. Ook het aan Alibaba gelieerde Yunfeng fonds zou betrokken zijn geweest.

Bron: Emerce: Xiaomi 45 miljard dollar waard


Xiaomi info in wikipedia


Xiaomi heeft in augustus 2012 de Xiaomi Mi2 smartphone aangekondigd.
Xiaomi Mi4 is het nieuwste model dat sinds augustus 2014 op de markt is.

Xiaomi mobile smartphone nieuws reviews.
xiaomi mobiele telefoon.